10 Ekim 2014 Cuma

İlk bakışta Windows 10: Windows 7 + Windows 8 = Windows 10

        Bir buçuk yıl aradan sonra yeniden merhaba. Blog gezegeninin en tembel yazarı benim sanırım. Şu işe biraz daha ağırlık versem çok iyi olacak. Kaç tane programlama dili ile uğraşıyorum, kaç değişik sorunla karşılaşıyorum ama yazma işine gelince hep kaytarıyorum. Acaba bu yazma alışkanlığı için iğne ilaç falan bir şey var mı? Bir doktora görünüp sormak lazım. Neyse konuya döneyim en iyisi.

        Microsoft yeni işletim sistemini sonunda duyurdu. Bill amcanın yeni bebeği "Windows 10". 1 Ekim itibari ile Windows 10 Teknik Önizlemesi tanıtıldı ve Bilişimciler yani bizler için yayınlandı. Bayram seyran derken bende ancak bugün fırsat bulup indirebildim. Tabi merakımı gidermek için hemen Hyper-V üzerine kurup azıcık inceledim. Bu arada Hyper-V'yide ilk defa kullandım. Normalde Virtual Box kullanıyordum. Onun deneme işide aradan çıksın istedim.

        İlk edindiğim izlenim şu oldu : Bence Microsoft böyle sık sık yeni sürüm çıkarmayıp bunun yerine şimdilik 8.2, 8.3 falan diye devam edip gitse daha iyi olurmuş. Yani bir kahramanlık yapıncaya kadar İşletim Sistemlerine yeni isimler vermesin. Görsel olarak pek bir yenilik yok. Linux sistemlerde yıllardır olan "Çoklu Masaüstü" özelliği eklenmiş. Başlat Menüsünde Windows 7 ile Windows 8'i birleştirmişler. Tam ekran başlat menüsü olayına herkes şikayet edince eskiye dönüp onun yanına da Metro Style Araçlarını basmışlar. Al sana yeni bir tasarım. Tabi bununla da kalmamışlar tam ekran açılan yeni nesil Metro Style uygulamalarını da normal pencere olarak düzenlemişler. Bence buda yeni bir tasarım harikası. Microsoft bizim mehter takımı gibi oldu artık. İki ileri bir geri. Yeniliklerle ilgili siteden "What is new?" bölümünü'de okudum ama tasarım haricinde güvenlikten bahsedilmiş ama henüz incelemedim. Umarım bir yerlerde kayda değer bir kaç yenilik olmuştur.

        Yeni bir tasarım yap yeni sürüm diye çıkar piyasaya herkese mecburi olarak sat. Beğenmediler mi? O zaman geri eski tasarıma dön bir sürüm daha çıkart onuda sat. Birde Android telefonumu 2.3.3 sürümünden 4.1.2 sürümüne (arada 3 defa sürüm yükseltmesi oldu) yükselttim. Bir tane telefon numaram veya uygulamam bile silinmedi. Hiç bir uygulamanın ayarı dahi kaybolmadı. Windows'a hala format atmadan kurulum için bir çare bulamadılar. Tabi bunlar ilk izlenimlerim. Daha ayrıntılı olarak inceleme yapacağım. O zaman fikrimi değiştirecek yeni şeyler keşfedince tekrar bir şeyler karalarım...

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder