23 Mayıs 2010 Pazar

Merhaba Dünya!

Neredeyse her programcının ilk öğrendiği bilgisayar programı gibi bende blog hayatıma ilk adımı Merhaba Dünya ile atayım dedim. Malum bizim için manevi değeri olan bir terimdir :).

İlk yazımda kısaca kendimden ve burada ne yapmaya çalıştığımdan bahsetmek istiyorum. Zaten bu yazıyı yazdığım saatte aklıma yazacak fazla bir şey gelmiyor. Şu saatte ya uykudan bahsedebilirim yada kendimden :). Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği okuyorum. Aslında okuyorum cümlesi uzun bir süre geçerli olmayacak çünkü okulumun bitmesine son bir ay kaldı. Bölümüm bilgisayar sistemleri öğretmenliği ama ben bu ismin son kısmını şimdiden gözden çıkarmış durumdayım daha çok ilk iki kısmı ile ilgileniyorum. Yani anlayacağınız öğretmenlik uzak bir kelime benim için.

Aynı zamanda bir arge firmasında yarım zamanlı çalışıyorum. Yarım zamanlı deyimini kullanınca da cuk diye benim üstüme oturdu. Her defasında uyuya kaldığım için işe öğlene doğru ancak gidebiliyorum:) .

Şu anda gömülü sistemler(ARM BOARD) ile çok haşır neşir durumdayım. Bu blog sayfamda da hem can sıkıntısını gidermek hemde belki birilerine az çok faydalı olur düşüncesi ile gömülü sistemler ve programlama ile ilgili edinebildiğim bilgilerimi ve başımdan geçenleri paylaşmayı düşünüyorum.

Şimdilik Wince ve C# ile çalışmalar yapıyorum ama özellikle çalışmak istediğim alan Linux ve Qt ikilisi. Özellikle Gömülü Linux ve Qt ile ilgili edindiğim her tecbüreyi buradan yazmaya çalışacağım.

Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok. Şimdilik uyku moduna geçmem lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder